Jalapeño Poppers

Benodigdheden:

  • Jalapeño’s
  • Spekblokjes
  • Melk
  • Parmezaanse kaas
  • Gruyere kaas
  • Verse roomkaas
  • Bloem
  • Paneermiddel

Recept

Men neme een aanzienlijke hoeveelheid groene jalapeno’s (hoe meer hoe liever). Je weet trouwens dat die jalapeno’s klaar zijn om op te eten wanneer ze groeischeurtjes beginnen te vertonen. Vervolgens worden de jalapeno’s om ze iets zachter te maken een 3-tal minuutjes in kokend water gelegd, let op dat je ze niet te lang laat liggen anders gaan ze uit elkaar vallen wanneer je ze wilt vullen, de bedoeling van het koken is om ze “iets” zachter te maken. Laat de vruchten af koelen en daarna ontdoe je ze van zaden door een insnede te maken in de lengte van de vrucht en op de punt een loodrechte insnede daar op te maken (zo gaan de zaden er makkelijker uit, ik gebruik de steelkant van een koffielepeltje en haal ze er allemaal in één veeg uit zo.) Daarna gaan we de jalapeno’s vulllen met een mengeling van de 3 kazen en de spekblokjes die kort even voorgebakken zijn in eigen vet in een pan. Daarna neem ik er een tas melk bij waar ik één voor één de poppertjes ga in dompelen en vervolgens even door de bloem rollen. Deze laat je dan een tiental minuutjes drogen waarna je ze terug in de melk dompelt maar vervolgens door paneermeel haalt, deze laatste stap herhaal ik twee keer om een stevige korst te krijgen, tussen de keren in laat ik ze wel altijd even drogen! Uiteindelijk worden de jalapeno poppers kortstondig in de frituurpan gebakken op een temperatuur van om en bij de 180 graden tot ze goudbruin zijn.

(Chillipeper forum – Johnaton)