Pepers kweken

Begin dit jaar begonnen met wat pepers te kweken. Eerst een aantal zaadjes besteld en dan maar eens zien of het wat ging worden. Wat laat begonnen met zaaien en dus was het afwachten of ik dit jaar nog wel pepers zou kunnen zien. Warempel werden het (langzaamaan) flinke planten. Hieronder ergens voor de zomer (nog voordat we aan de tuinverbouwing zijn begonnen)

[singlepic id=647 w=640 h=480 float=center]

En niet geheel onbelangrijk, kwamen daar tegen het eind van de zomer de eerste vruchten tevoorschijn.Nou moesten die ook nog afrijpen, dus als laatse redmiddel heb ik 6 planten maar (warmer) op zolder bij het raam gezet. de andere 8 planten heb ik buiten onder het balkon gezet. Een aantal pepertjes zijn al gebruikt in de pizza, pasta en zijn goed te doen. Een aantal heb ik in een vles vodka gestopt. Schijnt ook lekker te zijn.

[singlepic id=648 w=640 h=480 float=center]

Dit jaar heb ik deze pepers opgekweekt

Jalapeño Early

Officiële naam: Jalapeño Early
Soort: Annuum
Herkomst: Mexico
Vrucht verkleuring:
Scoville Min.: 4,000
Scoville Max.: 6,000
Oogsttijd min: 65
Oogsttijd max: 75
Planthoogte min: 60
Planthoogte max: 65

Hot Portugal

Officiële naam: Hot Portugal
Soort: Annuum
Herkomst: USA
Vrucht verkleuring:
Scoville Min.: 5,000
Scoville Max.: 30,000
Opbrengst: Hoog
Oogsttijd min: 65
Oogsttijd max: 75

Orozco

Officiële naam: Orozco
Soort: Annuum
Herkomst: Oost Europa
Vrucht verkleuring:
Scoville Min.: 5,000
Scoville Max.: 30,000
Planthoogte max: 90