Appelkruimeltoetje

Ingrediënten:

5 á 6 appels (bijvoorbeeld elstars), in kleine blokjes
1/2 theelepel kaneel (of meer naar smaak)
100 gram suiker + 1 eetlepel
150 gram bloem
100 gram boter
zakje vanillesuiker
een grote schaal of 6 minipannetjes

Bereidingswijze:

Warm de oven voor op 180 graden. Vet de minipannetjes in. Meng de stukjes appel met een eetlepel suiker en de kaneel. Meng de overige suiker, de vanillesuiker en de bloem en die er de in stukjes gesneden boter door. Kneed met de vingertoppen totdat je een kruimelig deeg hebt. Schep de appel in de pannetjes en strooi daar het kruimeldeeg over.
Zet de pannetjes in de oven en bak ze voor 25 á 30 minuten totdat de bovenkant
goudbruin is. Eet het appelkruimeltoetje op als het nog warm is. Serveer met een bolletje vanille ijs.