Dagje Tofino, beren, zeehonden, kwallen en zeearenden

Wederom gaat de wekker vroeg. Iets voor achten vertrekken we richting Tofino waar een berentocht op het menu staat. Heel toevallig komen we tijdens het rijden al een beer tegen langs de weg. We zoeven langs en in de spiegel zien we hem/haar oversteken en in het bos vertrekken! In Tofino komen we aan bij “Remote Passage”, de organisatie waar we mee gaan varen. Eerst nog even een filmpje kijken om te laten zien wat we kunnen verwachten. Daarna trekken we allemaal een warm pak aan en stappen we de boot in met de camera’s in de aanslag. Het is goed dat we een warm pak aan hebben want ook al schijnt de zon en is het ongeveer 20 graden, de wind en de snelheid waarmee we over het water gaan maakt het verdraait koud. Na een paar honderd meter gevaren te hebben komen we al wat “wild life”  tegen. Een zeearend die op een paal zit, starend naar een visje. We komen langzaamaan steeds dichterbij, maar het beest vliegt gelukkig niet weg zodat je hem mooi op de plaat kunt zetten. Nadat iedereen een foto heeft kunnen maken varen we door, met een flinke snelheid langs de kust. Af en toe stopt de “kapitein” om informatie te vertellen over het gebied of omdat er een beest gespot wordt! Al snel zien we de eerste beer (Black Bear) bij een bosje zitten, lekker te luieren in de zon. Daarna varen we door en zien we nog een beer. Dit keer een wat dunner exemplaar (die gaat het niet redden van de winter). De tocht gaat door en we komen daarna nog een hele berg zeehonden tegen en een flinke school kwallen. Op de terugweg krijgen we nog wat bijzonders te zien. Een beer met jong erbij! Na de tocht lopen we het dorpje in en luchen we bij Schooner Restaurant. Een stevige maaltijd gaat er wel in na 2,5 uur op het water te hebben gezeten. Met een volle maag lopen we naar de “light house” trail en in de tussentijd loggen we nog een paar caches. Bij de tweede cache loopt er nog een ander team geocachers achter ons en – niet te geloven natuurlijk – het zijn Nederlanders. We zoeken samen de cache op, maar uiteindelijk vindt Bart hem toch als eerste! Daarna lopen we richting het strand. In de tussentijd een kleine mijlpaal, we loggen onze 150ste cache! Dan zit de dag er weer op en lopen we terug naar de auto. Morgen vroeg op en vertrekken naar Telegraph Cove.