Dag 1 Clearwater: Wells Gray Provincial Park

Eerst natuurlijk even ontbijten. Dat doen we weer bij het boat house op het park. Geen buffetje dit keer, maar een mooi opgemaakt bord. Colibri’s die langsvliegen, uitzicht op het meer… Echt vakantie.

Daarna de auto in op weg naar het infocenter van Wells Gray Park. Daar krijgen we info waar we wat moois kunnen zien. Maar eerst nog even een cache meepakken, tanken en naar de supermarkt.
Dan het park in, we besluiten om eerst naar het einde te rijden, 60km om Clearwater Lake te bekijken. De weg begint met asfalt, maar verandert dan in een zand/gravel weg. Bij het meer aangekomen is het een beetje een domper. Geen spectaculair uitzicht, jammer. Dus hup de auto weer in en op naar het volgende punt: Bailey’s Chute. Normaal zouden we dit punt overslaan, maar er ligt een cache. Eerst even lunchen en dan een stukje trail lopen. De Chute is een stroomversnelling, wanneer er stenen blijven haken in de stroom, kunnen ze gaan tollen en de rotsen uitslijpen. Zo kunnen er gigantische gaten ontstaan. Nooit geweten… Cache is snel gevonden. Dat is nummer twee van vandaag.
Daarna na een “echte” actractie van het park: Helmcken Falls. Dit is de 4 na langste waterval van Canada. Deze is zeer de moeite waard. Een prachtig uitzicht. Op de P nog even een cache gepakt. Nummer drie van vandaag en ook de laatste.
Dan naar het volgende punt: Dawson Falls. Dit is weer een heel andere waterval, heel breed, maar niet zo hoog. Vijfde punt van vandaag is Green Mountain Tower. Een uitkijktoren boven op de berg. Daar praten we met twee jongens uit de omgeving van Nijmegen. Een daarvan heeft net stage gelopen in Canada bij een loonbedrijf. Eigenlijk op elk punt waar je komt heb je wel een praatje met iemand. Vandaag hebben we Canadezen, Zwitsers, Belgen en Nederlanders gesproken. Best grappig want iedereen is hier ontzettend relaxed. Zal de ruimte en de rust wel zijn. Laatste punt van vandaag is Spahats Fall. Weer een waterval, maar weer heel anders. Wel veel muggen en andere beestjes dus snel naar de auto en op weg naar onze bungalow.