Banff geocaching

Na het ontbijt in het restaurant gaan we op weg naar het Banff Parks Museum.

Vandaag is de eerste regenachtige dag van onze vakantie. Onderweg pakken we even een nieuwe kaart op bij het informatiecentrum, achteraf blijkt degene die we kwijt zijn gewoon in de tas te zitten 🙂
Als we bij het museum aankomen is het net even droog, dus lopen we eerst even naar een cache die vlakbij aan de oever van de  Bowriver ligt, een snelle vondst!
In het museum krijgen we informatie over de ontwikkeling van de stad en over de dieren die er leven of hebben geleefd. Het gebouw is uit begin 1900, dus handen op de rug, niet op het glas tikken etc.
Als we uit het museum komen is het gestopt met regenen. We lopen even de winkelstraat in en lunchen bij de mac. 
Met een volle maag stappen we in de auto om langs de Vermilion Lakes te rijden. Een gebied van laagland met veel water, riet en vogels. Het begint weer stevig te regenen. We zien dat er een cache op de route ligt en pakken die, net als een andere groep, even mee.
Het is 1 v.d. 5 officiële Banff-caches. Als je er drie van de vijf vindt kan je een geocoin halen bij het infocentrum.
Al snel blijkt de weg alleen voor fietsers verder te gaan en besluiten we dan op pad te gaan voor de andere Banff-caches. We vinden ze uiteindelijk allemaal en komen onderweg langs mooie wandelpaden, de hotsprings, een uitkijkpunt en worden ook verrast door twee Elks (edelherten) die rustig aan de rand van de stad staan te grazen. Bart maakt een paar heel mooie foto’s (volgen later).
Nadat we onze coins hebben opgehaald en even terug zijn geweest in het hotel gaan we voor de laatste keer uit eten. We hebben gereserveerd bij Grizzly’s. Een populair fonduerestaurant, waar we een heerlijke kaasfondue eten. Je kan ook kiezen voor haai, slang, krokodil enzo, maar dat doen we maar niet…
Terug in het hotel proberen we in te checken, maar we zijn nog te vroeg, dan morgen ochtend maar proberen. We kijken nog even lekker een film in de jacuzzi en gaan dan voor het laatst in Canada slapen.