Apple Crumble met dadels

Ingrediënten:

 • 125 gram bloem
 • 125 gram boter
 • 125 gram suiker
 • 75 gram pecannoten
 • sinaasappel
 • zout
 • 4 grote groene appels
 • 150 gram dadels
 • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
 • kaneel
 • bakspray

Bereidingswijze

Verwarm de over voor op 180 graden. Vet alvast een ronde bakvorm in met bakspray. Ga vervolgens aan de slag met het maken van het kruimeldeeg.
Om te beginnen doe je de bloem in een beslagkom. Vervolgens snijd je de boter in blokjes en rasp je de schil van de sinaasappel. Voeg de boter en de geraspte sinaasappelschil samen met de suiker en een snufje zout toe aan de beslagkom met bloem. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Wrijf net zolang met je vingers tot er kruimeldeeg ontstaat. Als laatste toevoeging aan het deeg hak je de pecannoten en mengt deze erdoor.
Ga nu verder met het schillen van de appels. Verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes. Daarna ontpit je de dadels en snijd je ook deze in kleine blokjes. Mik de stukjes appel en dadel in een kom en bestrooi dit mengsel met de bruine basterdsuiker en kaneel naar smaak. ( Ik gebruik altijd lekker veel kaneel omdat ik het erg lekker vind ruiken en smaken.)
Schep de vulling in de ingevette taartvorm en verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over de vulling. Duw het geheel een beetje aan zodat je taart straks niet uit elkaar valt.
Bak je taart nu 40 minuten in de oven. De appelcrumble is klaar als het deeg goudbruin is geworden. Laat de taart in ieder geval even een halfuurtje afkoelen voor het serveren. Nog één tip: deze taart smaakt nog goddelijker met geklopte slagroom