Pork Ribs (Spareribs) uit de DO

Ingrediënten 

4 strengen spareribs
Szeged rib rub
Sweet Baby Ray’s Barbecuesaus
2 paprika’s in grove plakjes gesneden
2 uien, in grove plakjes gesneden
4 winterwortel, afspoelen, in lengte sneden
1 flesje bruin bier Dutch Oven (DO)

image

image

Bereiden

Ontvlies de ribs. Wrijf ze in met de rub en zet de ribs afgedekt een nacht in de koelkast.Snijd de groente. Smeer nu de ribs in met de barbecuesaus. Leg op de bodem van de pan eerst een laag met de wortels, de uien, de paprika en tenslotte de ribs. Zo creëer je een smaakvolle buffer voor de ribs. Schenk er het bier bij. Het bier moet net het vlees niet raken. Zet de DO op je barbecue op directe wijze, of op je stoofje, of op briketten (10) en plaats er 8 op de deksel. Vervang, en/of vul bij, de briketten na een klein uurtje. Na ongeveer 2½ uur zijn de ribs klaar.

image

image