Een dagje lopen rond Ucluelet

‘s ochtends begonnen met een lekker ontbijtje. Met een eitje natuurlijk. We doen ons ook nog steeds tegoed aan het fruit dat we van onze reisagent hebben gekregen. Na het ontbijt trekken we er op uit en gaan we een trail lopen die vlak bij ons verblijf begint. Eerst lopen we een stukje over terrace beach, een stuk strand bij ons park (terrace beach resort) om vervolgens aan de “wild pacific trail” te beginnen. Er ligt ook nog een cache op die route dus dat is mooi meegenomen. de trail is maar 2,5 km maar gaat wel van laag naar hoog door de bergen. De cache ligt vlakbij Amphitrite Lighthouse die tot 1988 nog in gebruik was. Daarna is het nog een stukje lopen en zijn we weer terug. Even geluncht (het fruit is nog niet op) en weer op pad gegaan. Dit maal naar Pacific Rim National Park. Eerst bij het info centrum een toegangskaart gehaald welke ons toegang geeft tot alle parken in Canada. Daarna hebben we de “Rainforest Trail” gelopen. Een tochtje door het regenwoud op een pad over palen. Net zoiets als het Capilanopark, maar dan een stuk kleiner. Het is maar een tochtje van 1km en gaan daarna naar Wickaninnish Beach. Daar in het museum een hoop bekeken over de oorspronkelijke bewoners van Canada. In de buurt ligt nog een cache dus daar rijden we nog even naar toe. Het is een mooie wandeling over Florencia Bay met het zonnetje in onze rug. Na een succesvolle log (en een “Bart was here”) keren we terug naar Ucluelet.