Zalm met aardappels en groenten uit de oven

Turks recept
Fırında somon balığı (zalm met aardappel en groenten uit de oven)

Benodigdheden (voor drie personen)

600 gram zalmfilet (zonder huid)
4 middelgrote aardappels
Turkse groene pepers
rode puntpaprika’s
1 ui
kruiden voor de vis (naar eigen smaak, ik gebruikte kant en klare viskruiden maar alleen zout en peper is ook al erg lekker) 


Bereiding
Bekleed een bakplaat met bakpapier en besmeer met een klein beetje olie. Schil de aardappels, snij ze in dunne (echt dunne) plakjes en leg deze op de bakplaat. Strooi er wat zout overheen. Schil de ui, snij in plakjes en verdeel ze over de aardappelschijfjes. Snij de zalmfilets in vierkante stukken, breng ze op smaak met de kruiden en leg ze op de aardappels/uien. 


Snij de pepers en puntpaprika’s in repen (verwijder de zaadlijsten) en verdeel deze tussen de zalm. Schuif de bakplaat in de oven en bak het geheel op 200 graden in ongeveer 40 minuten gaar: controleer of de aardappels gaar zijn door er even in te prikken en snij het dikste stuk zalm open om de garing te controleren (zalm hoeft niet helemaal gaar te zijn, naar eigen smaak. Ik kook hem in verband met de kleintjes wel altijd helemaal gaar).