Draadjesvlees (Sukadelappen/Stooflappen)

 

Ingrediënten

  • 750 gram sukadelappen (runderstooflappen)
  • Mosterd
  • 1 grote ui
  • 50 gram braadboter
  • zout en versgemalen peper
  • 0,5 liter water
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnageltjes
  • 2 eetl. (rodewijn) azijn
  • desgewenst aangeroerde maïzena of allesbinder

 

Bereiding

1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en snipper de ui. Verhit de boter in een stoofpan en laat de sukadelappen ingesmeerd met mosterd aan beide kanten bruin bakken. Bestrooi het vlees met wat zout en peper en neem het uit de pan. Laat de ui in het braadvet glazig fruiten. Giet het water in de pan en voeg de laurierblaadjes, de kruidnageltjes en de azijn toe.

2. Breng opnieuw aan de kook en leg het vlees terug in de pan. Laat met de deksel op de pan op zo laag mogelijk vuur in circa 2,5 uur gaar stoven. Proef of er nog zout en/of peper bij moet en bindt de saus desgewenst met maïzena of allesbinder.