Hamburgers van Reegehakt

Voor ~ 4 personen

 

Ingredienten:

 

400

gr

ree- of hertenvlees, in kleine blokjes

60

gr

uien, in kleine blokjes (sjalotje)

10

gr

knoflook, in kleine blokjes

30

gr

paneermeel

20

gr

vleeskruiden

1

st

laurierblad

4

st

zwarte peperkorrels

3

st

jeneverbessen

5

gr

gedroogd eekhoorntjesbrood (chitake kan ook?)

40

gr

rode wijn

2

takjes rozemarijn, naaldjes geplukt

wat rozemarijnnaaldjes, fijngehakt

 

VOORBEREIDING 

Stamp het laurierblad, de peperkorrels, jeneverbessen en het eekhoorntjesbrood fijn in de vijzel. Vermeng het vlees, de uien, knoflook, paneermeel, vleeskruiden en de gestampte kruiden en haal door de gehaktmolen (schijf met 3 mm gaten). Werk de rode wijn met de kruiden door de vleesmassa zodat er een compacte massa ontstaat. Laat 3 uur afgedekt in de koelkast rusten zodat het aroma zich kan ontvouwen. Verdeel de vleesmassa in porties van ca. 40 gr en vorm er 12 hamburgers van. Laat afgedekt staan (niet te koud op de grill leggen).

 

BEREIDING 

Verwarm de plancha ca. 5 minuten op middelhoge hitte. Grill de wildburgers ca. 4 minuten per kant, tot ze een kerntemperatuur van 64 °C hebben; laat 3 minuten rusten tot ze een kerntemperatuur van maximaal 68° C hebben.