Pittige Kip Marinade met gember en limoen

Ingrediënten voor 6 personen:

 • 6 eetlepels ketjap
 • 4 eetlepel limoensap
 • 2 eetlepels zonnebloemolie
 • 1 groene chilipeper, ontlijst en fijngesneden
 • 2 fijngesneden teentjes knoflook
 • 1 stukje (2 cm) verse gember, fijngesneden
 • 1 tl gemalen korianderpoeder
 • 2 el bruine suiker
 • 2 eetlepels limoenrasp
 • 6 (175 gr) kippenborstfilets, met vel en zonder bot
 • 1 el maïzena
 • 1 el water

Bereidingswijze

Voorbereiding:30 minuten | Bereiding:10 minuten | Extra tijd:2 uren, marineren

 1. In een kom ketjap, limoensap, zonnebloemolie, chilipeper, knoflook, gember, koriander, basterdsuiker en limoenrasp opkloppen tot de suiker is opgelost. De stukken kip in een hersluitbare plastic zak doen, de marinade erbij schenken en goed vermengen. De zak sluiten en minstens 2 uur laten marineren.
 2. Een grote koekenpan op een matig hoog vuur verhitten. Kip uit de marinade nemen en overmatige saus afschudden. De kip met het vel naar beneden in de pan leggen en bakken tot het vel krokant is (ong. 4 minuten). Keren en verder bakken tot het vlees van binnen niet meer roze is. Als de kip gaar is uit de pan nemen en warmhouden. De resterende marinade in de koekenpan schenken. Maïzena in water oplossen en door de marinade roeren. Aan de kook brengen, het vuur matig laag zetten en 5 minuten laten sudderen. De kip met saus serveren