Knolselderij patat

Ingrediƫnten
500 g knolselderij
4 el olijfolie
2 el gemalen komijnzaad
2 el zout
2 tenen geperste knoflook
4 takjes tijm
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de grill aan. Breng in een pan water aan de kook en snij de knolselderij in dikke plakken en vervolgens in lange reepjes. Kook de knolselderijpatat in 3-5 minuten wat zachter. Laat ze goed uitlekken in een vergiet.

Maak intussen de coating voor de patat:

Roer de resterende ingrediƫnten in een grote schaal tot een dikke, kleverige pasta. Schep de knolselderijpatat voorzichtig om met de pasta tot alle patat er helemaal mee bedekt is. Leg een paar lagen bakpapier op de bakplaat en verdeel de patat erover. Zorg dat ze niet tegen elkaar aan liggen. Rooster de patat in 30 minuten bruin en gaar. Draai ze halverwege wel een keer om en daar heb je je gezonde patat!