Hartige oliebollen

  • 1 pak Koopmans mix voor oliebollen
  • 500 ml handwarm water
  • 450 gram bacon reepjes
  • 100 gram uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl sambal
  • 1 tl sereh
  • 1 tl laos
  • 1 tl gember
  • Oosterse zoetzure saus
Bak de bacon uit in een pan. Voeg de fijngesneden uitjes en geperste knoflook toe en fruit de uitjes. Stort het mengsel op een plaat/schaal zodat het gemakkelijk afkoelt. Zorg dat er niet te veel vocht bij zit, laat het eerst even uitlekken in een vergiet.

Doe de mix in een kom en voeg de sambal en specerijen toe. Voeg ook het water toe en mix tot een glad beslag. Voeg de bacon en ui toe en spatel dit er voorzichtig maar goed doorheen. Dek de kom af met folie en laat 45 minuten rijzen.

Olie 190 graden. Kleine balletjes bitterbalformaat.

http://www.laurasbakery.nl/hartige-oliebollen-oosterse-borrelbolletjes/