DO: Stoofpot Kip met Bier

Ingrediënten

  • 800 gram kipfilet of kippendijen
  • 100 gram roomboter
  • 2 uien in halve ringen gesneden
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels bloem
  • 300 mililiter heet water
  • 2 stuks vleesbouillonblokjes
  • 1 flesje bier (donker)
  • 3 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 3 teentjes gesneden knoflook
  • 2 flinke theelepels sambal (badjak)
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel maïzena om te binden
  • 250 gram champignons (in kwarten)

Bereiding:

Meng de gesneden kipfilet met peper, zout en 2 flinke theelepels sambal en bak met de roomboter tot ze goudbruin zijn.Haal dek kip uit de pan en zet tijdelijk opzij.
Bak de uien met de knoflook voor 2-3 minuten in het bakvet. Voeg de basterdsuiker bloem en de mosterd toe en bak even kort mee.

Voeg het bier, water en bouillonblokjes, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng aan de kook en laat 3 minuten koken. Zet het vuur dan lager en 3 uur stoven. Voeg bij het laatste uur stoven de champignons toe. Maak een maizena papje aan het eind indien de saus niet dik genoeg is.