Telegraph cove continued…

Nadat we rustig aan het water het vorige verhaaltje schreven zijn we aan tafel gegaan. We zitten nog geen vijf minuten aan tafel of er vliegt een vogeltje voorbij het raam. Niet zomaar een vogel, maar een colibri! Echt heel bijzonder om zoiets te zien. tijdens het eten komt de eigenaar nog even met ons kletsen. Een aparte man, maar wel met gevoel voor humor. Na het eten taaien we af en gaan lekker slapen. 

 
De volgende dag vertrekken we na het ontbijt naar het plaatsje Port mc Neil, daar zoeken we naar een aantal caches, maar kunnen er uiteindelijk maar een vinden. We halen bij de Subway een broodje en reizen dan naar het echte Telegraph Cove. Daar eten we onze broodjes op met uitzicht op de kleine uitgang van de cove. Vervolgens gaan we naar Stubbs, waar we een walvistoer hebben geboekt. Net met de boot uitgevaren zien we al snel een aantal bruinvissen. Ook al schijnt de zon lekker fel toch is het vrij fris met al die wind. Verder op de straat zien we bultrugwalvissen. Camera’s in de aanslag natuurlijk! Gelukkig kunnen we ze goed op de plaat krijgen en zelfs een die uit het water rijst op video. Hopelijk komen de beelden er een beetje knap uit. Op de terugweg zien we nog een aantal zeehonden (niet bijzonder meer ;-)) en een spannetje zeearenden. Bij terugkomst schijnt het zonnetje nog lekker en eten we buiten bij een restaurant. Nog even snel een cache doen (in elk stadje waar we geweest zijn hebben we nu een cache gevonden). Aan de havenkant doen we nog even een kopje koffie en choco. Daar zitten twee kleine kinderen die op het terras een “art gallery” zijn begonnen. Het verkopen zit in hun bloed want ook wij lopen weg met twee prachtige tekeningen van kwallen.
 
Op de terugweg steekt er weer een beer over voor de auto langs. Even later krijgen we nog een mooi uitzicht op de houtindustrie en stoppen even om dit te bekijken.