Van telegraph cove, naar Port Hardy, Prince Rupert en dan naar Stewart

Tis wat als je even geen WiFi hebt. Geen facebook, whatsapp of belangrijker nog e-mail. Maar we redden ons gelukkig nog prima ;-).

In Telegraph Cove staan we vroeg op. En met vroeg bedoelen we ook vroeg. 04:00 gaat het wekkertje en om 04:30 zitten we al in de auto richting Port Hardy. Daar ligt onze Ferry die ons in 14 uur! over gaat zetten naar Prince Rupert via de Inside Passage. Het schip is luxe afgewerkt, met mooie vloeren en lederen stoelen. Je kunt “voor weinig” ook nog een cabine huren, maar dat vinden we voor de korte vaart net even te veel van het goede. We vullen de tijd met wat potjes Catan en buiten in de zon zitten. Het is nog steeds stralend weer dus op het dek is het goed vertoeven. Onze auto staat helemaal vooraan dus bij het uitrijden zijn we snel weg. Inmiddels is het 23:00 en staan we bij ons motel, the Pacific Inn. Dit motel is een beetje shabby, maar gelukkig blijven we maar een nacht.
De volgende dag (donderdag 18/7), stappen we in de auto en rijden we naar Stewart. Het landschap wordt steeds indrukwekkender. Besneeuwde bergtoppen, gletsjers en grote meren overal om ons heen. Echt prachtig om te zien. Aan het eind van de middag komen we aan bij onze volgende verblijfplaats. Weer een Inn dus we hopen op iets beters dan de vorige. Gelukkig ziet dit er 10x beter uit. Het is net een klein cowboy dorpje en de inrichting is prima verzorgd. Een restaurantje zit aan de andere kant van de straat en daar gaan we lekker wat happen. Morgen gaan we proberen om Grizzly’s te spotten in Alaska. Mischien ook nog even een cache doen daar, dan kunnen we Amerika van ons lijstje afstrepen.