Van Clearwater naar Jasper

Een laatste keer ontbijt bij het boathouse, nog even proberen om de colibri’s op de foto te zetten. Dan de auto en richting Jasper. Bij Birch Island gaan we even de snelweg af om naar een viewing platform te gaan. Die kunnen we zo sneleven niet vinden en keren weer om naar de snelweg.

Volgende stop is Rearguard falls. We merken al snel dat het warm is, naar beneden is het een kwartier lopen maar het zweet staat ons al snel op de rug. Beneden aangekomen zijn er ook een aantal rafters. Die lopen om de waterval heen (over land) en vervolgen dan hun tocht. De waterval is ook weer mooi om te zien. Rustig aan lopen we weer naar boven (zweet,zweet).
Een na laatste stop van vandaag is bij Mt Robson, de hoogste berg van de rockies. Wederom spectaculair om te zien. Bij het Robson Cafe eten we een tosti en daarna loggen we nog even een cache, altijd leuk bij zo’n toeristische attractie.
Dan de inmiddels kokende auto in, airco op volle toeren aan en de laatste 100 km rijden. In Jasper aangekomen is het even zoeken waar onze overnachtingsplaats. Na ergens een kaart geritseld te hebben zien we dat we eigenlijk de verkeerde afslag hadden genomen en dat we (gelukkig) niet in het centrum moeten zijn maar echt in de middle of nowhere. Nu hebben we een ieniemienie bungalowtje aan de rivier, prachtig! Koffers naar binnen gegooid, Jasper ingereden om info te halen bij het infocentrum en te gaan dineren. Het is Jasper’s Pizza Place geworden. Nog even boodschappen gedaan en nu lekker chillen in de bungalow.