Dag Jasper National Park

Na een klein ontbijt stappen we de auto in. Je kunt hier echt nergens komen zonder auto. We rijden direct door naar ons “eindpunt” Icefield Centre. Nou goed… we stoppen nog even snel bij twee uitkijkpunten. 100km verder komen we aan. We halen twee tickets op voor een field trip naar de gletsjer. Met de bus worden we naar een transferstation gebracht. Daar gaan we een bus in die meer geschikt is voor rijden op ijs en steile hellingen nemen. De eerste “drop” is meteen een helling van 32°, daarna is het kalm aan naar de gletsjer. Op het ijs even een paar foto’s gemaakt. Natuurlijk gletsjer smeltwater gedronken en toen weer terug naar het Icefield Centre. Op de terugweg nog wat berggeiten gezien. Een van het weinige wildlife van vandaag. We hopen toch echt nog wat elanden en dergelijke tegen te komen.

Met uitzicht op de gletsjer een lunch genuttigd. En toen aan de terugreis begonnen, nou ja, terugweg. Blij dat we hier vroeg aan waren gekomen want de wachtrij voor de gletsjertour is nu gigantisch. Eerste stop op de terugweg is Beauty Creek. Een korte trail met aan het eind een kleine waterval. Dan door naar Sunwapta Falls. Een mooie waterval met een grote stroomversnelling. De volgende stop is ook een waterval: Athabasca Falls. Dit is echt een toeristische attractie complete bussen stoppen hier en het is gigantisch druk. Even wat ellebogen werk om vooraan even een foto te maken. Wel weer bijzonder om te zien.
Laatste stop die we maken is Whistlers Mountain. Met een skiliftje gaan we naar boven (voor weinig). Dan staan we 1km hoger op 2269 meter. Met uitzicht op het stadje Jasper dineren we. Onder ons zien we de liftjes heen en weer gaan. Dan nog een trail naar de top van berg lopen. Op sommige plekken is het pad erg steil, maar het uitzicht op de punt is het waard.  In de verte zien we Mt. Robson met besneeuwde top. Nog even een toren bouwen van stenen en een flinke rots beklimmen en de afdaling kan beginnen. Rond half acht nemen we de skilift terug en stappen we de auto in richting ons huisje. Precies op tijd want aan de lucht verschijnen dreigende wolken. Krijgen we dan toch nog regen op onze vakantie?