todo Smoked Deviled Eggs

Gevonden op: https://ghentlemensbbq.com/2017/10/19/smoked-deviled-eggs-a-la-steven-raichlen/

 

Benodigdheden voor 4 personen:

 

  • 4 eieren
  • 50 gram mayonaise
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel tabascosaus, Sriracha of een andere pikante saus naar keuze
  • 1 theelepel Worcestershire saus
  • 1 lente-uitje
  • peper en zout
  • rookchips

 

Indirect of in de smoker op 125°C

 

Bereidingswijze:

 

  1. Kook de eieren hard: leg de eieren in het water in een pot en breng nu het water aan de kook. Wanneer het water kookt zet je de timer op 10 minuten.
  2. Haal de eieren uit het warm water en leg ze in ijskoud water om af te koelen, zodat ze niet meer verder garen.
  3. Pel de eieren wanneer ze volledig afgekoeld zijn en leg ze nu op de BBQ om te roken gedurende 10 – 15 minuten tot ze goud-bruin zien. Gooi uiteraard de rookchips op de kolen.
  4. Na het roken, snij je de eieren in de lengte door en haal je voorzichtig het eigeel eruit en prak het eigeel met een vork.
  5. Meng nu het eigeel met de mayonaise, mosterd, Tabasco/Sriracha, Worcestershire saus en peper en zout.
  6. Doe het mengsel in een spuitzak en vul de eieren opnieuw op.
  7. Werk af met wat fijngesneden lente-ui, snippers zalm of andere ingrediënten.
  8. Smakelijk!