Gevonden op: https://ghentlemensbbq.com/2017/10/19/smoked-deviled-eggs-a-la-steven-raichlen/
Benodigdheden voor 4 personen:
- 4 eieren
- 50 gram mayonaise
- 1 eetlepel mosterd
- 1 theelepel tabascosaus, Sriracha of een andere pikante saus naar keuze
- 1 theelepel Worcestershire saus
- 1 lente-uitje
- peper en zout
- rookchips
Indirect of in de smoker op 125°C
Bereidingswijze:
- Kook de eieren hard: leg de eieren in het water in een pot en breng nu het water aan de kook. Wanneer het water kookt zet je de timer op 10 minuten.
- Haal de eieren uit het warm water en leg ze in ijskoud water om af te koelen, zodat ze niet meer verder garen.
- Pel de eieren wanneer ze volledig afgekoeld zijn en leg ze nu op de BBQ om te roken gedurende 10 – 15 minuten tot ze goud-bruin zien. Gooi uiteraard de rookchips op de kolen.
- Na het roken, snij je de eieren in de lengte door en haal je voorzichtig het eigeel eruit en prak het eigeel met een vork.
- Meng nu het eigeel met de mayonaise, mosterd, Tabasco/Sriracha, Worcestershire saus en peper en zout.
- Doe het mengsel in een spuitzak en vul de eieren opnieuw op.
- Werk af met wat fijngesneden lente-ui, snippers zalm of andere ingrediënten.
- Smakelijk!